Ösztöndíjak

A Közép-európai Alapítvány nem fogad el közvetlen jelentkezést a tanulóktól, hanem kiválasztott egyetemekkel működik együtt Közép-Európában, Latin-Amerikában és Észak-Amerikában. 

Tudjon meg többet!

Dr. Hantos Elemér életrajza, könyvei és cikkei

Dr. Hantos Elemér több, mint 30 könyvet és számos cikket írt rövid élete során. Életrajzát és egyes műveinek digitalizált változatát a lenti linkre kattintva találja.

További információért kattintson ide

Dr. Hantos Elemér-díj

A Dr. Hantos Elemér tiszteletére adott díjunk évről évre olyan emberhez, emberekhez vagy szervezethez kerül, aki, amelyek kiemelkedő eredményt értek el a közép- és keleteurópai gazdasági együttműködés területén.

További információért kattintson ide

A Közép-európai Alapítvány rövid leírása

A Közép-európai Alapítvány egy svájci székhelyű alapítvány. Közép-európai és Latin-amerikai egyetemi hallgatókra összpontosít, támogatva azoknak tanulási lehetőségeit Svájcban, Közép-Európában, Latin-Amerikában és Észak-Amerikában. Az Alapítvány alapvetően olyan hallgatókat segít, akik posztgraduális (mester-, vagy doktori) képzésen vesznek részt. Az Alapítvány által támogatott hallgatók legtöbbször a Nemzetközi Kapcsolatok, valamint a gazdasági és a közigazgatási területeken folytatnak tanulmányokat.

Az Alapítvány évente egyszer adja át a Dr. Hantos Elemér-díjat, amely évről évre olyan emberhez, emberekhez vagy szervezethez kerül, amelyek kiemelkedő munkájukkal hozzájárulnak a gazdasági együttműködéshez Közép-, és Kelet-Európában.

A Közép-európai Alapítványt a svájci kormány hivatalosan is elismeri a közjót szolgáló alapítványként, mivel besorolása szerint a kitűzött céljai egyeznek a svájci kormánynak kitűzött humanitárius céljaival.